Loga k projektu

MODERNÍ UČITEL v II. kole

Již druhý měsíc se schází necelá stovka pedagogů Jihočeského kraje v novém kole projektu „Moderní učitel se multimediálních technologií nebojí“, který naše zařízení realizuje od roku 2008. Noví účastníci mají oproti svým předchůdcům výhodu. Už nevstupovali do neznáma – od svých kolegů a známých, z webových stránek ZVaSu nebo jenom z doslechu už věděli, co je čeká. Ale nešlo jen o informace z výuky či e-learningu, ale i z příjemné a přínosné letní konference na Lipně.

A ani lektoři nepředstoupili před své posluchače se zcela totožnými záměry a cíli. Zkušenosti z práce se 150 účastníky udělaly své, a proto se mimo jiné studijní skupiny scházejí 6 x na pětihodinové workshopy, účastníkům je v širší míře nabízen individuální přístup v rámci činnosti poradenských center a rovněž informace o závěrečné práci a nutnosti zúčastnit se konference jsou přijímány s větším pochopením.

Novinkou je také to, že se novým útočištěm jedné projektové studijní skupiny stalo moderně vybavené Gymnázium v Českém Krumlově, jehož paní ředitelka nám nejen ochotně vyšla vstříc ve všech požadavcích, ale sama se do projektu s několika kolegyněmi zapojila.

A tak už většina zapojených pedagogů má za sebou 2 semináře, které je určitě zbavily zbytku obav a ukázaly jim, že tento projekt je opravdu pro každého, kdo má chuť se učit, hledat nové cesty, jak zaujmout žáky, ale i jak si zkvalitnit a usnadnit svou pedagogickou práci.

Teprve budoucnost ukáže, jak mnoho učitelů je skutečně moderních, neobávajících se počátečních obtíží a ochotných obětovat čas, aby ho nakonec zpátky získali.

Přejme jim mnoho elánu a nově objevených „multimediálních zázraků“.