Loga k projektu

A taková byla konference projektu „Moderní učitel…“

Hotel Fontána v bezprostřední blízkosti Lipenského jezera se na tři dny stal dějištěm posledního setkání účastníků I. části projektu „Moderní učitel se multimediálních technologií nebojí“.

Sešli se zde ti, kdo po celý uplynulý školní rok pronikaly do tajů multimediálních technologií, aby na samý závěr dokázali, že s jejich pomocí zvládnou připravit zajímavé, moderní, akční, pro žáky aktivizující a pestré hodiny nejrůznějších vyučovacích předmětů.

V prostorách hotelu, kde na každém kroku bylo možné narazit na nejrůznější typy počítačů, prezentace nejnovějších technologií, interaktivní učebnice či měřicí přístroje, pak všichni účastníci spolu se svými lektory procházeli, obhajovali a hodnotili své závěrečné práce, z nichž byly nakonec vybrány ty nejzajímavější.

Současně pak všem byl nabídnut pestrý výběr doprovodných programů, které se podařilo zajistit díky pomoci řady firem, jako je AV MEDIA, PROFIMEDIA, AutoCont, nakladatelství FRAUS či Nová škola nebo 2. soukromá ZUŠ České Budějovice, které současně věnovaly i ceny pro nejúspěšnější autory závěrečných prací.

A tak se pedagogové střídali v jednotlivých místnostech, a pokud se už v salonku  PASCO přesvědčili, že „Věda není žádná věda“, v „mobilní učebně“ FRAUS zjistili, jak lze využívat interaktivních učebnic, s ředitelem 2. ZUŠ panem Jiřím Novákem si u interaktivní tabule zanotovali známé písničky a od pracovníků AutoContu se dozvěděli „jak na to“, nebylo ani divu, že mnozí zamířili na chvíli do sauny, posilovny či bazénu. Určitě si trochu oddychu zasloužili.

A závěr konference? Prezentace 6 nominovaných prací, společné vyhodnocení nejlepších autorů, předávání cen, děkování a loučení.

Velký dík patří firmě AV MEDIA, která se zasloužila o špičkové technické vybavení ve všech konferenčních prostorách.

Nemenší poděkování patří všem firmám, které nejen věnovaly hodnotné ceny, ale jejichž pracovníci připravili pro všechny účastníky zajímavý program.

A v neposlední řadě si poděkování zaslouží všichni ti, kteří celý projekt absolvovali a svou účastí na konferenci přispěli k jejímu zdárnému průběhu.

A nyní nezbývá než dodat:

Projekt „Moderní učitel se multimediálních technologií nebojí“ skončil, jeho druhé kolo právě začíná.